Het  Oude kerk Bachensemble en - koor bestaat reeds vanaf het jaar 2000  en voert ongeveer 8 keer per jaar muziek van Bach. Voor het 20e jaar zijn er nu Bach Cantate Vespers in de Oude Kerk in Delft.  Een jubileum zou worden gevierd met bijzondere uitvoeringen: het Magnificat en de Johannes Passion. Helaas moesten deze utvoeringen worden afgelast vanwege corona  

Mark Tempelaars, geboren in 1973 te Oldenzaal, studeerde hobo bij Ali Groen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Arthur Mahler in Arnhem. In 1997 behaalde hij zijn diploma docerend musicus. Intussen groeide zijn interesse voor het dirigeren. Zijn eerste leraar was Wim Bredenhorst en zijn eerste ervaring deed hij op bij het Viotta Jeugdorkest in Den Haag. In 2001-2002 studeerde hij orkestdirectie bij Jurjen Hempel en Ernst van Tiel aan het Rotterdams Conservatorium. In 2018 behaalde hij zijn diploma orkestdirectie bij Gerhart Drijvers aan het instituut Bourdon in Gouda.

Sinds 2011 is Mark gediplomeerd Docent Muziek en geeft hij les op het ROC Mondriaan college.

Naast de cantates in Delft dirigeert hij het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek in Leiden en Oegstgeest en ook het harmonieorkest ‘Concordia’ in Haastrecht.